tisdag 23 juli 2019

Att gå på loppis

Steg två i att gå på loppis (för att om ca 10 000 timmar vara fullfjädrad) är vad ska man köpa??
Mellan Lady C och mig har vi nog ca 30 000 timmar (loppisar, antikaffärer och auktioner) så vi har det nog mer som liv än något annat 😉

Vi äger mycket få saker som inte är inköpt på loppis. (Har köpt 50-tals underkläder till och med då var det New old stock. /Lady M )

Konsten är att sätta upp mål ”Vad behöver jag? ”Att inte ha några mål gör sökandet tråkigt och att bara köpa på måfå skapar ingen riktig glädje i det långa loppet. Inte heller ett välorganiserat slott heller.  😉

Så:

  1. Vad behöver jag?
  2. Vad får det kosta (sök på det du vill ha så du vet prisbilden på det du vill köpa)
  3. Kvalité. Tänk kvalité när du handlar second hand eller på loppis ofta är de varor som överlevt av högre kvalité än de varor du köper idag som är massproducerade. 
  4. Skick. Skador är inget för oss ej heller naggat eller spräckt. Visst kan det slinka med något sådant men då för en 1-5 eller max 10 kr och över 100 år gammalt. 
  5. Förändringsbart. Många köper för att förändra, tex möbeln då gör inte skador något men betala då inte fullpris för en skadad produkt. 
  6. Slutligen håll din stil och visst kan man spontan köpa saker. Desto längre du hållit på desto lättare är det att göra fynd. 

Rörstrands Ess med synligt sliten dekor
Rörstrands Ess med sliten dekor
Gustavsbergs Amulet med en spricka













Har du små barn gör det inget då kan du ha läckra tallrikar och inte bry dig om de tappar dem.

Vad som är ett fynd är subjektivt!

Gilla Loppis drottningarna på Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar