onsdag 6 november 2019

Recension av Resell - Både fyllda och tomma hyllor... Här behövs fler säljare!

En dold butik 
Öppettider är:
Vardagar – 11:00-19:00Lördag – 11:00-16:00
Söndag – 11:00 – 16:00
Öppettiderna är mycket bra men denna butik ligger i ett köpcentrum så de tar hänsyn till de andra butikerna kan man tänka.


Hemsida och Facebooksida finns för butiken. Trevlig och verkar uppdateras ofta. Det enda som är störande på hemsidan är att allt är så stort och man måste skrolla förbi stora ytor av tomhet för att hitta lite text utspritt.





Handikappanpassning, plant, överallt går det att komma fram med rullstol utan problem. Hiss finns och rulltrappor så man behöver inte avskräckas för att det ligger på andra våningen.

Mycket barnkläder
Toalett: Ja, ett stort rum med skötbord men de har inte bestämt sig om det kostar att besöka vattenklosetten eller ej men de kanske kommer till klarhet snart 😉


Att tillägga innan vi börjar är att denna loppis är en professionell loppis men ändå inte… Här hyr du som privatperson ett skåp och personalen i butiken tar betalt åt dig som privatperson.
Detta gör att priser och renlighet inte går att jämföra med andra loppisar vi granskat.

Då vi tar vårt arbete på stort allvar har vi besökt denna loppis många gånger och även med vänner som också fått säga sitt då Lady C och jag är gamla stofiler så behöver vi de unga och moderna

Munin eller en katt?  
människornas åsikter också. Lady G har varit behjälplig ifrån ett klädes och modeperspektiv och några andra har fått sätta ord på hur ofta de handlar saker i butiken.

Renlighet, skick och sortering:

- Butik övergripande rent. Här finns inget att klaga på.

- Objekt, generellt rent glas och tallrikar blanka och fina. Dock är skicket varierande och vissa säljare verkar inte se sprickor.

- Kläder, objekten luktar rent. Dock har vi vid flera tillfällen funnit defekta plagg eller dåliga kopior till äkta priser.

- Möbler, här finns nästan inga möbler något enstaka objekt.

Böcker: finns lite moderna romaner, deckare och dylikt.

Lite möbler finns det

Sortering är svårt att dra någon slutgiltig analys av men det är mestadels kläder och inredningsdetaljer mycket typ ”shabby chic”. Letar man antikt hittar man inte mycket här.


Omdöme personal och säljare:

Gladlynt personal och trevliga säljare som man får sicksacka fram emellan när de plockar upp sina varor. (Tror Lady C hade en flört bland hyllorna till och med)


Allmänna funderingar:

Som sagt detta är ingen vanlig loppis utan är mer att jämföra med en loppis med bordshyra och

Barnkläder och leksaker
enskilda privatpersoner som står vid sina klädställningar. Men här ser man bara säljarna om man kommer när de fyller på nytt. Det gör att vi inte kan bedöma varje bås för sig själv.

Men vi som luttrade loppisrävar finner inte riktigt stämningen här då vår egen smak inte riktigt finns här. Utbudet riktar sig mer till barnfamiljer och hugade klädspekulanter i storlek XS.

Sociala medier verkar också kluvna till denna idé och det finns de som är för och emot konceptet. Det finns en liknande verksamhet i Karlskoga Loppishyllan och vi har varit där också och botaniserat.

Vi vet att det inte är vår ensak men en hyra på 349 kr känns mycket med tanke på vad säljarna fyller i skåpen. Fast det är ju säljarnas ensak. Dock skriver personer mycket om snatterier och besvikna säljare men då vi själva ej sålt varor där kan vi inte veta om detta stämmer.

Musselmalet är väl aldrig fel!
Nu är det väl så att vi båda gillar att gräva ned oss i mängder av saker och denna smått sterila miljö som ett varuhus inte riktigt ger samma känsla som en mysig lada med år av ihopsamlade saker.
Våra vänner verkar dock trivas i miljön och som sagt är vi nog omoderna eller kanske mer nostalgiskt lagda 😉

Fiket: Gott kaffe till en överkomlig slant. Stort utrymme med olika sittmöjligheter soffa eller stolar. Stora muggar och bullar. Tur det inte är Musselmalet koppar då fick man be om många påtår 😉






Ibland har vi kommit med tips till de butiker vi besökt.
Vi tror att om de fyllde alla hyllor med saker skulle känslan av aktivitet öka. Som nu är när många hyllsektioner är tomma blir känslan lite avslagen.

Kanske man måste tänka som så, bättre att få in 200 kr än en tom plats helt enkelt!

Det ska vara kö på hyllplatserna 😉






Vi har låtit våra röster ge ett snitt hur vi tror chans för fynd är och hamnar på 5 loppor men det beror på vad man letar efter.


Totalt ger vi Resell också 5 av 10 loppor.



Kramar från Lady M & Lady C
Gäst Ladys G, A, I & J


4 kommentarer:

  1. Det är ett så äckligt ställe, folk säljer halvtomma tuber med hudkräm och eftersom sånt får stå kvar i hyllorna verkar personalen godkänna det. Har sett liknande grejer många gånger. Dessutom otrevlig personal som verkar bli grinig av att behöva ta betalt av kunder. Så konstigt ställe!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har vi inte sett eller upplevt.
      Och vi kan bara skriva det vi själva iakttaget.

      Radera
  2. Du nämner priset, men det folk inte tänker på så är hyrorna i Marieberg galet höga. Resell betalar drygt 100000kr i månaden. Sen så säljer de flesta under den veckan för tusenlappar då det är en välbesökt loppis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi misstänkte att hyran var extremt hög. Fast utrymmet kostar även när hyllorna är tomma och då blir försäljningen mindre samt att man förlorar provisionen.

      Radera