fredag 30 augusti 2019

Jag vill ha kunder!!!


Ibland så slår vädrets makter till och regn och vind är ett vanligt skäl att kunderna sviker när man talar med arrangörer till loppisar.


Men ibland undrar vi om det inte är bristande annonsering….?



Många arrangörer är ofta ganska självgoda och tar för givit att deras loppis är unik och människor kommer att stå i kö för dem.


När vi kommer till en sådan loppis kan det ibland vara en förklädd antikaffär med 50 saker på ett bord som borde rymma 200 objekt och då går vi efter 2 minuter.


Läge har betydelse. Många åker inte mer än max 2-3 km!!
Men innan man som kund kan handla hos dig så ska vi hitta dig.

En fråga ställdes av administratören i Loppisar i Örebro län.

”Hur långt åker ni om ni ser en skylt "LOPPIS" som står efter vägkanten innan ni vänder och anser att ni inte hittar den?”

72 personer svarar här att de inte åker av om det inte står ÖPPET också.

28 personer säger de åker inte av om det inte står km/m så redan där förlorar många loppisar sina besökare. Då det sällan står en extra öppet-skyllt eller km.









Sen har vi internet det ständiga brusets hav och här är det lika stor chans att synas med en Facebook-sida eller hemsida om man inte gör rätt. Det blir lite som med flaskpost om man gör fel.

Google och Facebooks gör allt åt oss på sätt och vis. Vi skriver in det vi letar efter och så får vi svar. Men så är det bild-nissarna. De som inte orkar skriva. De lever väl kvar i att en bild säger mer än 1000 ord men inte om du frågar Google eller Facebooks sökmotorer 😉
Bildigenkänning har ju inte riktigt slagit igenom än i loppis-världen 😉

Vet inte om ni är som oss (Lady M och Lady C) men vi förbereder våra resor och då börjar vi med datumet.

Vilka har öppet: 31 augusti?

I Loppisar i Örebro län så finns en bra tråd som läggs ut inför kommande loppisdag (onsdag, lördag och söndag) Här lägger de flesta seriösa loppmarknaderna ut sina loppisar. Visst skrollar man lite i flödet vid datorn hemma innan men i bilen sedan så är det denna tråd som gäller.


Ibland saknar jag Nerikes Allehanda de hade på torsdagar en sida för auktioner men även loppmarknader på 80 och 90-talet. Allt samlat och lätt att ta med sig 😉
Men som alla andra är vi inte längre tidningsläsare.

Så vår slutsats är att skyll inte på vädret om inga kunder kommer. Fråga dig själv hur kan jag nå mina kunder?



Vi ses på loppis på lördag!

Kram
Lady M & C





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar