onsdag 25 september 2019

Priset är skillnaden… Del 2. Dagspriset.

När secondhand butikerna börjar säga att priset inte är skillnaden utan att man ska köpa varan till samma pris som ny vad händer då?

Miljötänket är ju aktuellt i dag och dom större secondhandkedjorna marknadsför sig nu för tiden med att man ska köpa begagnat för att tänka på miljön och det håller vi verkligen med om.
Dock så betyder det inte att begagnade kläder ska kosta som nya.
En annan sak är det med bättre vintage kläder, dom måste få kosta, men det betyder inte att begagnade kläder i allmänhet ska kosta nästan lika mycket som nya.

Ska secondhand butikerna endast bli till för de som bara vill stötta en verksamhet?

Nej! Det tror Lady C och Lady M inte på. Människorna som vill betala dyra priser för begagnade varor är för få och butikerna kommer att gå under.

Sen har vi de som säger att vi måste ta betalt för varorna för annars går inte butiken ihop. Men om de tar 20 kr för en ljusstake som kostade 19 kr ny på IKEA fungerar det inte heller.

Vårt tips till er som har loppis antingen professionell eller på gräsmattan en enda gång i livet. Ställ er frågan är det bättre att ha sålt alla varor på bordet för 5 kr styck och ha 500 kr i handen än att ha sålt 5 varor och ha 100 kr i handen? Men då vara tvungen att förvara 45 saker i en kartong till nästa gång ni har loppis eller ska ni slänga sakerna? (Inte så miljömedvetet)

Vill ni ha ruljangs och bli av med varorna låt kunderna göra fynd men vill ni damma sakerna vecka efter vecka ta då 20 kr.

Självklart har man dyrare saker i sitt hem som man vill ha tex 100 kr för men kostar varan nu 150 kronor i butiken så får man räkna med att saken blir kvar länge innan man hittar rätt köpare som ser detta som ett fynd.


Stig Lindberg, Veckla, Priser 400-1730 kr senaste månaderna
Man kanske har en designad skål av Stig Lindberg vid namn Loppis de Lyx och den vill man ha 1000 kr för. Det fick man på Tradera 2018-11-03 och det vill jag också ha nu!! 

Okey, denna toppnotering på denna skål skedde precis innan jul och var troligen en present och alla senare och tidigare pris hamnar på 650 kr då är nog 650 kronor det mest rimliga priset. Tänk då att på tradera når du hela värden och hela värden kommer inte till din butik i Loppislunda eller till din gräsmatta på Loppisgatan 2. 

Så vad är det realistiska priset??

I slutändan bestämmer säljaren och köparen det tillsammans antingen genom att varan täcks med damm eller prutas ner till det köparen vill betala.

Ingen ifråga sätter en akties varierande pris… varför ifråga sätta att köparna inte vill betala maxpriset från tradera 2018-11 03?

Det finns ett fint talesätt. 
”Bättre en fågel i handen än tio i skogen.”
Varan är värdelös så länge den inte är såld för välgörenhetsbutiken eller gräsmatsägaren. 
IKEA har ett underbart tänk att det är bättre vi omsätter mycket men alla är glada och nöjda. Vi har en liten vinst men dock en vinst utan försäljning har vi ändå kostnader så i slut ändan så kostar osålda varor butikerna mer än bara inköpspriset. Hyra för utrymme varan tar, värme i lokalen och anställdas löner för de flesta butiker även välgörenhetsbutiker måste ha ansvariga och de är anställda. 


Lönsamhet är inte maxpris det är pengar i bössan eller i fickan!! 
Fynd är inte heller bara bästa pris utan rätt sak för just dig och ibland är man villig att betala 1000 kronor men för det mesta kanske bara 500 så vid 650 är ni båda nöjda 😉

Tänk vad är rätt för dig 1 i handen eller 10 i skogen??

Samt att secondhand har fram till nu varit ett utmärkt alternativ när kassan är skral och man kan ju hoppas att det får fortsätta så. Detta kommer vi att utveckla med i del 3 😉

Kramar från Lady M & Lady C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar