torsdag 14 november 2019

Myrorna - Fredsgatan

Öppettider är:
Vardagar: 10:00 – 18:00.
Lördagar 10:00 – 17:00.
Söndagar: 12:00 – 16:00.
Öppettiderna är bra och följer gängse norm för en ”vanlig” butik i Örebro.


Hemsida och Facebooksida finns för secondhand butiken. Trevlig och verkar uppdateras ganska ofta.


Handikappanpassning, plant men svårt att komma fram med rullstol då är det lite trångt mellan hyllorna på sina ställen där skulle man behöva hjälp.

Toalett: ? inte hittat någon!

Gillar man att dyka så...


Renlighet och skick:
- Butik övergripande rent.
- Objekt, generellt rent glas och tallrikar blanka och fina. Dock är det förvånande många objekt som saknar prislappar. Här tar man sig inte tid att skriva ut om saken är defekt inte ens jämföra om man har saken inne tidigare att det är samma pris… Tips! Kolla på alla saker det kan vara olika pris!!


- Kläder, verkar generellt bra. Dock är priserna för höga och man slutar bläddra då uppenbart begagnade HM kläder kostar lika mycket som ny.
Charmig soffa men den behöver kärlek!


- Möbler, lampor, rent men svårframkomligt. Här är priserna bättre men de har ingen koll på vad sakerna kostar nya. Inte heller om sakerna är rejält defekta.






Sortering:

- Kläder sorterade efter barn, dam, herr … MEN STOPP!! Med dom priserna är ni en butik som borde jämföras med nyklädes butiker och då är standarden för låg. Om jag ska köpa en tröja för samma pris som på HM… ska inte provrummen se ut som på HM då???


- Glas, porslin, kök, prydnadssaker. Ibland är det sorterat och sen så verkar utrymmet inte räcka till eller så bryr man sig inte. Priserna här är ibland så löjeväckande att det går över till chock. Kaffekopp från IKEA 29 kr ny pris 9 kr!!! När man kollar in deras rea hylla finner man även här dessa koppar 3 för 15 och tyvärr så skulle vi inte köpa dem då heller.
















29 kr vad "#%¤&/() är det med 29 kr??




- Möbler, Det är inte så mycket möbler. Dock finns det en del charmiga saker som man skulle kunna tänka sig.

- Böcker: Ja, en av Lady M:s favoritsysselsättningar kan endast finna ett begränsat utbud och inget som gör denna butik till ett Mekka. Även här är priset på en pocketbok i överkant i jämförelse med de andra butikerna i Örebro med omnejd.


Det som är skrämmande!!
Att en kvalitets duk kostar 79 kr
En skabbig linneduk 149 kr
Hjälp nu springer vi!!!


Omdöme sammanfattning:
Personal: Oj, de märker man inte av mer än kassabiträdet. Det flyter runt personer i lokalen men de är så upptagna att plocka med sitt att endast vid något tillfälle möter de ens blick för en lite nickning till hälsning. Men det är ändå med visst medlidande man ser på personalen de är inte de som sätter priserna men de som får känna blickarna och de som får kommentarerna när priset slaget ett nytt rekord.

När man går in i denna butik känner man det som ett tvång men då vi förutsatt oss att ge alla butiker en chans så måste vi besöka denna butik. Visst finns det saker som överraskar en positivt men det uppväger inte alla negativa överraskningar. Det gäller att ha stark hjärtmuskulatur för att vända på sakerna och spana in priset. (Något som tur är både Lady C och M har)
Trots det centrala läget är butiken väldigt tom på kunder. Likväl så försvinner några av sakerna från hyllorna från gång till gång när vi besöker den. Fast man undrar vad gör ni med det som inte blir sålt?? Sänker de priserna tills varan säljs eller slänger de sakerna för att upprätthålla illusionen av ruljangs.
15 kr!! även för dessa!!

15 kr st!! andra loppisar tar 1 kr eller
så ligger de i gratis lådan på EVAs återbruk













Att gå in på Myrorna på Fredsgatan lämnar en sur smak i munnen och chansen för fynd är väl inte 0 men 2 om vi ska vara snälla.



Även totalt ger vi Myrorna på Fredsgatan 2 av 10 loppor de lovar så mycket men det känns inte äkta Större chans att fynda på en antikaffär på Södermalm än på Myrorna. Vi saknar hjärtliga damer som ler och serverar kaffe och bullar. Damer som ser välgörenhet som en hjärtesak och även att kunderna är omhändertagna.

15 kr när de kostar
10 kr på Ica eller IKEA??
Här känns mammon och inkasserande av pengar som det enda de bidrar med. En butik för rika att lätta sitt samvete. ”Jag köper på secondhand å vad duktig jag är.”
Tacka vet jag Ge för livet, Erikshjälpen, Livlinan, Emmaus Rinkaby, Röda Korset, mfl. Där finns hjärtat med och det är värt många loppor för oss!!


Glöm inte bort vår tävling!!! 
Klicka här för att veta mer!







Kramar från Lady M & Lady C






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar